ridgebacklover

Alla inlägg under januari 2012

Av Linda - 5 januari 2012 22:58

Idag var det en timmes arb.tids förkortning på jobbet och jag mötte upp M på hans jobb och tillsammans tog vi med lillskrot till Kista för husdjursmässan. En ganska värdelös mässa för oss med för Minna var den fantastisk. Fågelvoljären blev tom jag impad av där flög det runt grå jakos, kakaduor och två vackra aror. Jag hade lyckan att en kakdua landade på min axel och gnosade i håret på mig och det var så häftigt, Minna gillade alla små "klappa" djur :-) Men det hon totalfastnade i var agilityn, åh vad hon tyckte att det var spännande att se vovvarna klara olika hinder, hon stod som fastklistrad i 20 minuter och vi fick dra henne därifrån! Får väl köpa en sheltie el. liknande åt henne när hon blir större ;-)


Nåja jag blev kär....tokkär....i denna familj är det inte barnen som tjatar om att skaffa djur, i den här familjen är det jag ;-)

Som tur var blev M oxå kär så nu håller vi på och funderar på om inte två av dessa ljuvliga små krabater ska få bo hos oss!  


  Alltså de är ju så söta så man döööör!!!! De ser större ut än de är oxå, fyller en handflata just nu! (fast då är de bara 6 veckor) Nåja, tåls att tänka på!


Imorgon startar vi på morgonen och ska hälsa på kära C och hennes underbara familj, jag hoppas att hon varnat Pjakkur ;-) Nu blir det sängen Go´natt!

Av Linda - 4 januari 2012 21:32

Vad är det som händer??

För ett par dagar sen satt M och jag och pratade om hur vi förändrats efter att vi fått barn, jag har bl.a blivit en vidrig tidsoptimist (det trodde jag aldrig!) Jag som alltid varit ute i god tid och hellre varit på plats en halvtimme innan utsatt tid, kommer nu med andan i halsen till de flesta bokade tider.

Men det vi pratae mest om är blödigheten, han (M) hade diskuterat detta med ett par (manliga) kollegor på jobbet och ALLA intygade att de blivit så mkt mer blödiga sedan de fick egna barn. Ibörjan tyckte jag att det var oerhört töntigt och larvigt men nu vete tusan vad som hänt.....får f-n tårar i ögonen av minsta lilla nu för tiden. Tidigare var det i pincip baradjur som for illa i olika progran som jag blev illa berörd av men nu jäklar bölar jag till "extreme home makeover" och liknande........


Som nu ikväll, M gick och la Minna och jag hörde hur hon låg och småsnyftade (vilket hon inte brukar) han hoppar in i duschen och jag sitter framför datorn...ca 15 min senare går jag in i köket och hör små ledsna pip, jag går mot Minnas rum, öppnar dörren och möts av ett totalt söndergråtet ansikte....

"Men lilla hjärtat, hur är det" säger jag och skyndar fram,

lillskrot hulkande "Minna saknar stora Hello Kitty" Mitt lilla hjärta!

Hennes gosedjur har blivit oerhört betydelsefulla sedan hon slutade med nappen och jag skyndar ut och hämtar hennes Hello Kitty, med en darrande suck kramar hon den hårt och somnar bums.....jag går ut i köket med tårar i ögonen.....ok så farligt var det inte.....men ändå.......ca 15 minuter för länge har hon varit ledsen och saknat sin trygghet.

Så blödig trodde jag ALDRIG att jag skulle bli, men det är inte mkt man kan göra åt sina känslor.


Hon är så rolig just nu Minna, pratar med bättre och bättre meningar för varje dag, igår kom hon in till mig i walk-in-closethen och sa "HEj mamma nu kommer jag, Minna" "Hej Mina sa jag" då gick hon fram och kramade om mitt ben och sa "Du är min bästa mamma" :-D

(nu är jag ju hennes enda mamma ;-) men det var en gullig kommentar som jag aldrig hört förut)


Jag hoppas att allt går som det ska imorgon för iså fall åker vi till husdjursmässan i kista, jag tror att hon kommer att tycka att det är jätte spännande och roligt med alla djur. Om det inte blir av imorgon kanske vi tar det på söndag istället :-D


Av Linda - 1 januari 2012 19:00

Så har det blivit 2012!


Gårdagen var helt enkelt underbar, kl 14 kom Bugge Björn och Matte och vi mumsade fetaostgratinerad hummer med nybakt foccacia (som jag såklart brände litegrann :-/) Efter det blev det ett Skip-Bo parti och massa snack, vid 16.30 ramlade Svägerskan och hennes kille in (svägerskan sjukare än på julafton tyvärr (och då var hon bra hängig redan då!)) och vi åt vår förrätt bestående av sikrom, cremefraiche, rödlök och vaktelägg med potatischips...jäääklar så gott det va!!

Sen blev det party party, spotify på och Minna rockade loss så som jag aldrig sett henne förr! Mitt i dansandet kom Samuel och Kattis med Kattis dotter Nova och som vanligt blev Minna överlycklig, Nova är hennes stora idol som hon bara älskar. Dessa två höll igång HELA kvällen och hade så roligt!


Vi dukade fram varmrätten, oxfilé (som jag blev besviken på) hasselbackspotatis, och Kattis underbara coleslaw. Efter maten påbörjade vi sällskapsspelet Alias och det tog tid....vi hann med efterrätten (vaniljpanacotta med bär) och tolvslaget innan vi var klara!


24-slaget firades som vanligt med stort kramkalas och skålande och sedan en fyrverkeritårta (en tårta prick kl 24, helt lagom!) Denna tårta var den bästa vi haft, så makalöst vacker, värd varenda krona!! Riktiga stjärnfall, vilken kvalité! Minna var sååå imponerad och lite lite rädd.

Väl inne höll hon på att fala ihop av trötthet (hon sov ju aldrig middag heller) så det blev bums isäng. Vi vunxna spelade klart Alias och sedan hade även Nova gett upp så Samuel och Kattis åkte hem. 

Eftersom fireballen varit framdukad en stund höll resten av gänget igång ett tag till och vid halv tre åkte resten, snabb avstädning och sedan sängen!!


Imorse blev det lugna gatan men framåt eftermiddagen tog vi tag i livet och åkte in till jobbet som vi bestämt och fixade lite. Därefter fick Mika välja matställe som tack och det blev kinabuffé. 


Nu är det redan kväll och vi ska kvällsfika lite (har endel mumsiga "rester" kvar) och imorgon är det jobb igen som gäller, får se om jag hinner få klart operationsrummet....Blir så j-la förbannad på fusk jobb!! Skiter i om arbetare är "billiga" man ska väl f-n lämna det snyggt efter sig? Kan säga att det kommer att ta mig åtskilliga timmar imorgon om jag ska få rent opgolvet från alla limrester som mattläggaren klickat på här och där och som såklart dragit åt sig endel skit. Nåja...det blir imorgon det, nu är det ngn enstaka timme kvar av "jullovet" och jag ska tillbringa den med min lilla familj! 

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards