ridgebacklover

Alla inlägg under december 2011

Av Linda - 10 december 2011 23:06

Imorse for vi tidigt över till grannen K och hälsade på, jag har läng lovat att jag ska hjälpa honom att fotografera hans djur och nu var det dags med del 1. Eftersom det var några minusgrader blev kameran lite seg och i samband med stressade fåglar blev det inga klockrena bilder men endel ok. Jag kommer att besöka honom fler gånger med kameran i högsta hugg ;-)

         


Efter en dryg timme var vi som frusna isbitar och vi for mot stan där det blev lunch och sedan mega fönster shopping. M behöver ny jacka och nya skor och jag behöver ett par skor, vi var runt lite överallt men hittade inget klockrent. Däremot hittade vi till Lager 157 och det var en jackpot, M fick ett par nya jeans, Minna fick t-shirts, två julklappar inhandlades och jag är numera en i "ålelål"-gänget med min egen sparkdräkt ;-)

      


Vidare till maxi för äkta storhandling, varsin kundvagn som vi knökfyllde, nu jäklar vill jag inte handla på en månad!  Hem packa upp, fixa middag, och sen ner i mysdressen. Imorgon ska vi på namngivningscermoni och innan dess måste vi passa på att hämta årets sista spånlass. Fortsatt trevlig helg på er! 

Av Linda - 7 december 2011 08:54

Måste bara citera min vän K som var här igår. Vi pratade om ditten och datten och hon berättade om att de just nu håller på att få ett nytt hus byggt till sig. Tror de skulle gjuta plattan idag och inflyttning till i sommar.

Nåja hennes ord var

"Det e det absolut dyraste huset för vår budget, vi kommer absolut inte ha råd med någonting annat på flera år än att bo......men JÄVLAR vad vi ska BO!!!" och hon sa det med tryck i rösten och jag kunde inte låta bli att skratta! Precis så ska det vara, vad är viktigt för oss/mig? Prioritera det viktigaste och skit i smådetaljerna.

Puss på er!!

(japp skatteåterbäringen är på väg nu iaf)

Av Linda - 6 december 2011 22:20

Jobbade järnet imorse med annonsering och vidareutvecklade lite ideér, sedan blev jag trevligt avbruten av min gamla skolkompis K och hennes två döttrar. De var här för att hälsa på släkten (de bor i sundsvall) och vi hade bestämt en dejt idag sedan länge :-)

Jätte trevligt var det, vi lunchade och fikade och pratade. Minna lekte med hennes äldsta dotter Maja 3år och jag gosade med lilla Lina 8månader. Tyvärr blev det lite bråk av och till då Minna inte alls ville dela med sig av en enda leksak....


Nu på kvällningen har jag uppdaterat hemsidan (fast inte publicerat den än) och fixat med lite fliers.


Kallt har det blivit, -6.7 just nu och i stora hönshuset är det ynka 2 grader varmt och det blir ett bekymmer, vill ju inte ha problem med fruset vatten men samtidigt inte ställa in ett stort element, elda för kråkorna och sedan få en skyhög elräkning :-/


Imorgon blir det det allra sista Essi passet på friskis då hon ska flytta till Stockholm :´( Fy vad trist!!! Kommer att sakna hennes fuego pass, får ge järnet imorgon!

På fredag ska M på julbord, troligtvis dumpar jag Minna hos min pappa och åker på Roberts fuego, det var typ 5 veckor sen sist....

På söndag ska vi på namngivningscermoni.

Nästa vecka väntar Luciafirande på dagis, personalmöte, julbord med firman och lite annat smått å gott.


Har fått en nytändning gällande plugget och kommer verkligen försöka ta mig i kragen mina lediga stunder hädan efter.


Ser fram emot julen, tror att den kommer att bli riktigt bra och ser fram emot 2012!







Av Linda - 4 december 2011 10:40

Blev en tidig morgon igår, Jag hämtade upp E och vi for till strömsholm och träffade C och andra E :-) Mkt intressanta föreläsningar väntade!!!! Lärde mig en hel del och fick massa användbara tips. Fick lite vatten på kvar ang. vår allas så populäre C.Millan.....han är föga populär hos de "riktiga" beteendevetarna även i Amerika. Hennes bästa kommentar var " What do I think about Cesar Millan? Well if you just watch one of his shows and turn off the sound, your´e in for a chock! You´ll se how he´s almost strangeling the dogs, but when you heare his calm voise saying " This is not hurting the dog etc." all the public just thinks it´s ok" (ursäkta min dåliga engelska stavning) När ett program börjar med varningar kan man ju tycka att man borde dra åt sig öronen men som sagt, media och propaganda är så stort och så länge deras"guru" säger att hunden inte tar skada bla bla bla så MÅSTE det ju vara sant!....eller?

Hemresan gick bättre än förväntat och det var skönt att ha sällskap i bilen!


Idag är det 2:a advent och ute är det 3 plusgrader, kan ju betyda att vintern inte blir lika lång iår som förra :-) Inte mig emot, även om jag e lite less på leran! Idag ska stora hönshuset mockas och städas, vaktelhuset tog jag imorse. Nu ligger det vaktelägg i magen efter en lyxfrukost, men undrar om man kan vänja sig så fort med smaken? De är fortfarande goda men kanske inte riktigt så goda som de allra första jag åt.


Har räknat ut att om duvorna gör sitt jobb väl kommer det att kläckas en eller två duvbebisar mellan den 14-15 december, C det vore väl coolt???


Nä dags att rasta vovve, idag ska jag på loppis det var så länge sedan, får se om jag fyndar något! Sen blir det en tur till bonden för att hämta hem spån så jg kan mocka ur i hönshuset.....det är ett skitgöra att ha djur ;-) 



Av Linda - 1 december 2011 18:20

Känner mig allmänt blodfattig...igår tidig morgon vaknade jag abrupt av en skarp smärta i näsan, det visade sig att Minna fått in ett finger i min ena näsborre och rev till rejält (ja alltså hon gjorde det i sömnen, galet!!) resultatet blev galet mkt näsblod, och knäpp som man e orkade jag bara inte gå upp utan la mig på rygg, och lyckades tillslut somna om, fyyy vad illa jag mådde när jag vaknade :-/ järnsmak i munnen och tjockt i halsen isch! Imorse var det dags igen, satt framför datorn en stund och svor över näsan som bara rann och rann tills jag såg att snoret va rött...:-/

Inte hjälper det heller att det är "den tiden på månaden"...får väl äta blodpudding imorgon..


idag blev det till att testa Ikeas julbord ala Tina, inte ett dugg imponerad tyvärr det enda som var riktigt gott va ostkakan med grädde. Fast mätt blev man ändå ;-)


Imorgon kommer tuppen och nya hönan :-) Någon gång på eftermiddagen sker leveransen vid stationen, undrar om de kommer att kacklas ngt på bussen :-D


På lördag ringer klockan halv sex då ska jag iväg och hämta grannen och sedan ska vi på kurs vid Strömsholm där möter vi upp C och E oxå, ska bli jätte intressant även om det blir tidig uppgång!


Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards