ridgebacklover

Alla inlägg under november 2010

Av Linda - 23 november 2010 20:56

Har en riktig svacka just nu :-( bara jätte trött hela tiden och ingen lust med någonting!

Inte ens träna vill jag och då e det illa, tog nyss en lång iskall och hal prommis med finaste hunden istället för tisdagspasset.

Igår var min absoluta höjdpunkt när M gav mig fristad vid ca 18.00 att gå och lägga mig en stund, jag sov till 20 och sedan slapp i soffan tills läggning....

Kan vara ett bakslag eftersom vi haft så mkt att göra nu i flera månader med huset o så!

Nästa år med start i januari blir det andra bullar, träning, nyttig mat, mer jobb och så ska jag börja plugga till min legetimation :-)

Men december får bli en lugn och slapp och goffig månad med bara massa återhämtning (och trolig viktuppgång)!


Nu ska jag ta mig ytterligare en söt och super god clementin ( den 4:e idag) det e positivt denna tiden på året att clementiner och apelsiner e så goda :-)



Av Linda - 22 november 2010 22:32

Nej jag vet att det e en hel vecka kvar, men nu e iaf bloggen lite julig :-)

Jag älskar julen men jag längtar verkligen tills det e dags att vår/sommar uppdatera :-)

Av Linda - 19 november 2010 21:21

Idag har min kitchen aid gått varm, oh vad jag älskar den!!

Jag hade ju beställt jultidningsböcker av Ca´s son och bland dem var det en baka bullar bok :-) Jätte många roliga recept som ska testas med tiden :-)


Jag började med karlsbaderbullar med blåbär och choklad dessa glömde jag bort och det blev kolbullar :-(

Ingen vacker syn...

 


Den anda gången blev det kolabullar, blev ganska goda, lite tråkiga i smaken...

   


Självklart var ju Minna med och bakade :-)

   


Sista omgången bullar blev vanliga hederliga kanelbullar, dom var klart godast :-)

   

M´s reaktion när han kom hem var " VA! Har du inte bakat fler sorter???" Fan jag höll på att smälla till honom ;-)

Idag har jag sålt min älskade phil and teds vagn :-´( snyft!!

Nu ska jag göra iordning lite dipp och skiva upp några morötter, dags för fredags mys :-) 

Av Linda - 17 november 2010 22:34

Imorse fick jag mig en överraskning när jag för mitt liv inte kan hitta Jagger i "kattrummet", när jag så häller upp en lockande påse blötmat och han fortfarande e borta anar jag oråd och ringer M som "kommer på" att dörren till rummet var öppen imorse!! Så med lite lätt tidspress blev det till att leta kisse, efter ca 15 minuter hittade jag honom ihoptryckt i ett hörn i förrådet bakom MASSA bråte så det tog mig x-antal minuter men tillslut var han fångad och fick komma tillbaka till rummet igen, jag tror att han tyckte det var skönt, han gick direkt till lådan och sedan till matskålen. Söta Betty skrek rakt ut av glädje när han kom tillbaka.


Imorse upptäckte jag dessutom skumma prickar på Minnas ena arm, hon blev insläppt på dagis men ingen jag pratat med kan gissa vad det är för ngt, så om de e kvar imorgon ringer jag BVC imorgon.

Så här såg det ut imorse:

   


Nu är väggarna och golvet klart i köket :-) Imorgon är dagis stängt så då är jag hemma och tänkte försöka få dit lite lister och få upp tavlor så att det äntligen blir klart!


När jag kom hem från jobbet blev jag överbjuden av grannen att komma o pyssla med lite naturmaterial och göra kransar, verkligen super trevligt att få varva ner ,med pyssel och trevligt sällskap, vi bestämde att det här skulle bli en tradition kring varje advent :-)

Min krans, inte så vacker med egengjord och helt gratis :-P

  

Av Linda - 14 november 2010 17:35

Tänk att helgerna går sååå fort!

Just nu sker nya saker på jobbet och som vanligt snurrar det ideér i huvudet...kul!! :-)


Helgen har varit lugn, igår var jag på barnmässa i fyrisho och blev lite besviken 90!! spänn i inträde och få utställare, M hade dragit till östhammar för att köpa våningssängen så det blev till att ringa pappa och tigga hämtning, så tillbringade jag och Minna några timmar där istället :-)

Men det skulle ju inte vara jag och jag tomhänt från mässan, så ett par meandi mjukisar och två leksaker till Minna blev det, så är julklapparna till henne avklarade!

Iår blir det minimalt med julklappar, roligare när man har lite pengar att spendera, förhoppningsvis blir det ett lass nästa år ;-)


Idag skulle mamm o jag åkt till hälso och matmässan i stockholm men vi bangade, istället blev det loppis, med en jätte fin kattgömma som resultat, och sedan var vi på simavslutningen.

Vi har ju fått en ny lärare (igen!) och denna gång är det en helt fantastisk tjej! Sp bra att jag funderar på att börja simma igen, men det får bli när ekonomin tillåter.


På kattfronten är det väldigt lugnt, Minna e ju högljudd och Akili lufsar runt så kissarna håller sig på "sitt" rum och e fortfarande lite rädda, men de får all tid i världen på sig, snart får de ju gå ut oxå :-)


Jagger busar:

  


Av Linda - 12 november 2010 17:31

Idag har jag jobbat och det gick jätte bra :-)

Jag startade morgonen med att möta upp en stammis/uppfödare som gett mig det stora och underbara förtroendet att få ta hand om två kissar.

Vi började prata om detta redan innan sommaren men allt med huset har dragit ut på tiden och jag har inte velat ta hem två nykomlingar till ett byggkaos.

Men så var det äntligen dags idag :-)

Jag passade på att kastrera, vaccinera, fixa tänderna och klippa klorna på en gång.


Kattgården är byggd till hälften men eftersom de inte får gå ut på ett par dagar nu är det ju ingen panik utan den kan bli klar i veckan, det känns ju bra att de får vänja sig lite inne först.

Just nu är de lite rädda och de lär ju behöva lite tid att vänja sig.

Betty har inte rört sig mer än att hon gått ut ur sin kattbur och in i Jaggers, Jagger däremot gick direkt till lådan och kissade, duktiga han!! och nu ligger han på toagolvet och kikar. (det känns på lukten att han varit okasterad ett tag!! ;-) )

De går nog på upptäcksfärd när vi somnat skulle jag tro.


Nej nu ska jag laga lite mat, hoppas jag hinner blogga lite till i helgen!




Av Linda - 8 november 2010 19:08

Kkkkkkallt har det blivit, -11 imorse och runt -6 under dagen, här kommer vintern tur att veden äntligen e klar iaf :-)


Det är ett litet projekt att ta ut lillan så här när vintern kommer, overall, vantar, mössa, kängor, halskrage, extra tröja....det tar sin lilla tid, tacka vet jag sommaren när det bara är att öppna dörren och gå ut som man är!

Tur att hon älskar att klä på sig och skrattar hela tiden, framförallt skor och mössa e populärt....sen kan man ju låna pappas keps oxå:

  


Idag har jag tvättat till förbannelse, filtar, sängkläder, överkast och lite "vanlig" tvätt, skönt att det äntligen e gjort.


Med posten kom äntligen väggtexten till sovrummet, amor vincint omnia. Får väl lägga ut ngn bild när den sitter på plats.


Såklart hann vi med lite mys i soffan oxå :-P

  


Av Linda - 5 november 2010 21:12

Idag har jag åkt eckerö linjen med mams o paps o Minna!

Minna var tuffast i sina nya Nova star kläder (jeans o hoodie ;-) )

    

Det var trevligt och mkt god mat, buffe e ju alltid trevligt, mamma och jag funderar på att ta en tur runt jul och äta julbordet, det har vi aldrig testat men det e nog super gott :-)

Dagens fynd blev ett snöarmband!

  


När jag kom hem pratade jag med M som skulle köpa med sig pizza hem, efter drygt en timme ringer han och har fått punka på kärran :-/ (som tur va i närheten av pizzan) bara för mig att kasta in domkraft, reservhjul och en kinkig Minna i bilen och åka mot pizzerian.

Halvvägs dit får jag möte och ska blända v helljuset, resultatet är KOLsvart! BÅDA halvljusen har slutat funka samtidigt, så det fick bli helljus på och många arga bilistmöten :-(

Men hem kom vi tillslut och nu sover minna pizzan är i magen och snart blir det lite kladdkaka.


Nu har Minna fått eget rum och det är n stor omställning för henne, men hon vänjer sig nog snart hoppas jag.


Imorgon kommer återigen M´s familj hit och hjälper oss med veden, de är så snälla, resten av helgen ska vi snickra kattgård för den 12:e nov kommer det att flytta hit två äldre missar :-) :-) Spännande!!

Bara dom klarar barn o hund så ska det nog gå bra!

Over and out!




Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26 27
28
29 30
<<< November 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards