ridgebacklover

Alla inlägg under augusti 2010

Av Linda - 10 augusti 2010 20:22

nu är vi hemma igen efter en toppen resa i finland, den fylldes av grym sommarvärme, bra shopping (trots dyra priser) och härliga människor.

Det blev lite mindre släkträffar än vi trott men det var inte vårt fel iaf :-P

Det var emellertid jobbigt för lilla Minna att sitta så mkt i bilen men på det stora var hon duktigt! Jag tror nog att även hon tyckte att det var skönt att komma hem.

alla vi träffat i finland har varit otroligt generösa och varma och man känner sig som en i familjen, även Minna trivdes från första stund.

Här kommer lite mer bilder och mindre snack hihi...



sitter på mattan hos "gammel mormor" , efter att ha visat upp en dans...

Den bästa familjemedlemmen var katten...eller "kissa" på finska, hon skrek och klappade händerna så fort hon såg den...tyvärr var hon inte alltid snäll...

     


Men katten var desto snällare och tillslut lärde sig Minna att klappa försiktigt...   


M´s kusin och hans flickvän visade oss stan och deras söta lilla tjej Ava hjälpte till att dra Minnas vagn....sysslingar är de men vi kallar dem kusiner :-) kusin heter "serko" på finska och K och J har sagt till Ava att Minna serko kommer och hälsar på, när vi kommer säger Ava..."Minna herko, Minna herko" och herko betyder "godsak, sötsak"...hihi gullig tjej! 

  

K och jag måste vara ngt av syskonsjälar vi gillade exakt samma saker och det jag köpte till Minna hade Ava redan och det Ava inte hade köpte K till henne :-)

Hon delar oxå min passion för loppisar och vi hade mkt att prata om och hon visade mig många loppisar där (fast det var ju sååå dyrt) ska bli kul att visa henne svensk loppis om de kommer och hälsar på ngn gång.

I finlad har man loppisaffärer där folk får hyra små "bås" i ca en vecka och lämna sina saker i och sedan finns det en anställd i en kassa som tar betalt och tar en minimal procent, det är jätte populärt och finns överallt.

Här kommer iaf lite mer av det jag köpte:

Det var rea på united color of bnenetton och jag fyndade kläder för bara 50:-/st

 

Eftersom det var hello kitty precis överallt kunde jag inte motstå, men hade plånboken varit tjockare hade jag kommit hem med betydligt mkt mer :-)  

Mumintröja (oxå på rea 30:-) 

 

Barbapapa klänning och rosa mössa samt en klänning....hmmm även den i rosa :-P

 

Köpte faktiskt ngt till mig själv oxå ett par fakeconverse, och en sååå fin puma hoodie....ok jag gillar rosa!

   

Fyndade även en lundmyr tröja till Minna, hon har redan matchande byxor :-)    Det här är ittala muggar hotcool som jag tittat på många gånger när jag varit i finlad, de är jätte poulära där men tyvärr svindyra, nu var det rea på utgående färg.....nej men rosa??? självklart slog jag till, det blev fortfarande dyrt men väl värt det :-P

     Vi hittade oxå en hello kitty cykel till Minna på rea :-) Hon älskar den!

 

En nyuppfunnen kärlek hos liten är gurka, hon har ätit hur mkt som helst sedan vi åkte, även på båten mumsade hon för fullt

  


Hon har oxå blivit en hejjare på att gå, när vi fördrev tiden i åbo gick vi runt lite och Minna gick o gick o gick utan att bli trött :-) Pappa ser så stor ut :-P

  


Nu faller lugnet över det gula huset, Minna sover sedan länge, Akili ligger i mitt knä (han blev överlycklig när vi kom hem och pussade på Minna konstant) och snart tar jag mig en tidig kväll, var ju uppe kl 5 imorse.

Ser fram emot en fortsatt trevlig vecka men lite roligt innehåll :-P



Av Linda - 7 augusti 2010 21:14

Terve.....Ja det är väl ungefär så långt jag kommit med finskan hehe, nåja faktum är att jag så smått börjar förstå lite vad de pratar om här!

Resan ner gick bra med det blev väldigt lite sömn på båten (ca 3 timmar för mig och ca 5 för M o Minna) det vibrerade och lät och var lite kallt i hytten och Minna märkte av att det var ett nytt ställe, men som vår duktiga tjej hon e tog hon det mesta med ett leende!

Resan hit med bil var oxå lite jobbig då (såklart!!!) ac i bilen pajjat och det är 32 grader varmt, när vi väl kom fram efter 5 timmar i blen var Minna riktigt less men det försvann snabbt när hon fick springa runt och leka och hon charmade snabb M´s morbror och hans fru!

Idag har det varit lika varmt och vi har kämpat oss igenom en hel dag med shopping.

Kajsa och Johannes (m`s kusin o flickvän) har guidat oss i jyväskylää och vi har shoppat ätit texmex och bara haft trevligt.

Finland översvämmar av Hello Kitty prylar and I´m in heaven .-) men shiiit vad dyrt det e! Inte mkt man har råd att köpa, fast det kanske är bra det :-P

Imorgon ska vi på loppis och jag hoppas att jag lyckas fynda ngt där, det skulle vara roligt med lite barnböcker på finska.

Bilder på mina fynd får vi ta när jag kommer hem!

Efter loppisen imorgon blir det släktträff hos "mormor" och på måndag rullar vi tidigt mot åbo, eftersom de vi bor hos jobbar då tänkte vi åka tidigt så hinner vi även utforska shoppingen i åbo, kanske är det rea? :-P


Nä det var mitt livstecken klockan är ju halv elva här så snart sängdags, hoppas alla hemma mår bra!

Av Linda - 4 augusti 2010 23:23

Tjohoo nu e det semester!!!! :-) :-)

Imorgon sticker vi till finland, det ska bli riktigt roligt.

M´s mamma ska bo här och vara hundvakt och det känns tryggt att ha ngn som "vaktar" huset :-P

Det kommer att bli mkt bilåkande för lilla Minna så jag hoppas att hon inte kommer att ledsna men vi har laddat med leksaker och cd-skivor och snask :-)


Så nu blir det inga uppdateringar på ett par dagar, och jag har redan varnat M om att det första jag ska göra när vi klivit på båten är att sippa på en drink hihihi, vad klockan än e, är det semester så är det!

Vi får väl se hur det blir!

Av Linda - 1 augusti 2010 21:58

Idag var vi på loppis och det var hur mkt folk som helst!

Jag fyndade massor som vanligt :-)

En jätte fin jie tavla med nalle puh!

           

En ny dyna stokke till tripp trapp stolen

  

Och så måste jag visa mitt underbara pilgrimhalsband jag fyndade förra veckan, jag älskar det!!!

Förutom grejerna ovan blev det kläder till Minna, skor och ngn leksak, en porslinshund och massa fina silversmycken (som jag nog inte kommer behålla

:-P )


Efter loppisen blev det lunch på ikea och återigen kollade vi på garderober och jag drömde mig bort :-P :-P

sedan viade till Siba för att köpa en ny kamera eftersom vår gamla gått sönder, en dröm för både mig o M är en riktig systemkamera och efter mkt forskning hade vi hittat en :-)

Men så började vi prata med försäljaren och för det första var det inte bildstbilisator i den och det e ju viktigt för skarpa bilder, så vi gick upp 2000!! i pris och hittade en kanon lyxkamera....ja då säger han att dessa systemkameror med objektiv (det har ju alla) är extremt känsliga för stötar och går super lätt söndet och kostar ca 2000-3000 att laga för det mesta...alltså absolut ingenting för oss och speciellt inte för mig som tappar allt jag håller i, så nu är vi tillbaka på ruta ett men det e ju bra att vi inte förhastar oss när det handlar om så mkt pengar!

Vi letar vidare!!


För första gången på ca 1,5år ska jag jobba EN måndag och jag har söndagsångest, är det inte heeelt sjukt!! Jo jag vet det e det!! Men jag har det ändå :-/

Nåja dagarna går ju så fort :-P


Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards